Kolesarji – Turisti v Vuzenici……….. !

V našo Vuzenico, prikolesari veliko kolesarjev iz Slovenije in tujine. Nadaljujejo pot v različnih smereh, odvisno od kolesarskih transverzal – poti , ki jih opravljajo (Bicikl land, Dravska , Eu mrežna pot). Nekaterim od njih, so priskočili v pomoč številni domačini, ki so jih usmerili na pravo pot, ker signalizacija je zelo slabo vidna oz. je ni (v tem turističnem pogledu smo naredili zelo malo ali skoraj nič ) !

Ena od teh poti, je kolesarska pot Bicikl land, ki poteka med dvema državama Slovenijo in Avstijo, ter zajema občine Vuzenico, Muta in Soboth . Projekt je bil financiran iz strani EU leta 2005 ( oznake poti, internetna stran, zloženke, ….. ). Ko sem gledal internetno stran Bicikl land.com (dobro narejena), sem opazil, da od samega začetka delovanja na svetovnem spletu, pa do danes, ni bila ažurirana s podatki (in bi morala biti)! Naša občina, je bila pri tem projektu odgovorna za zloženke in plakate (tako piše na internetu, zloženki in plakatu).Narejeni so zelo dobro, vendar sem pri branju naletel na kar veliko napako: pod slikovnim kazalom znamenitosti, pri št. 6., opisuje jezero Golica/Stausee Soboth/Golica lake in žig omenjene poti – kontrolne točke, ki bi se naj nahajal v Baru Karničnik Vuzenica (v notranjosti zloženke je pa pravilno napisano).Pri tako velikem projektu, si tega ne bi smeli privoščiti !

Plakat tabla, na startem mestu poti Bar Karničnik.

posodobitev V 2011  BICIKL LAND.

 • Share/Bookmark


3 komentarjev

 1. krajanka, dne 1.09.2007

  rada kaj dodajam,pa saj ne zameriš, a ne
  http://www2.arnes.si/~ssmbmut8/phv1.html
  to je sicer bolj za planince, vendar tudi s kolesom gre
  http://www.pzs.si/koce/koca.php?id=201&selection=1

 2. vuzenica, dne 1.09.2007
  vuzenica

  OBVESTILO!
  Nekoga je očitno začel motiti omenjeni prispevek o BICIKL LANDU, ker je nekdo vdrl v sistem na spletu naročnika projekta.
  Upam, da bo lastnik portala oz. programer popravil-razrešil ta vdor.
  Lp.

 3. vuzenica, dne 3.09.2007
  vuzenica

  Pozdravljena krajanka!
  Sem vesel, da je še nekdo , ki dodaja objave iz sv. spleta, ter doda kaj zanimivega (linke) o našem kraju.Le tako naprej.
  Lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !